Nachos caseros con guacamole

Nachos caseros con guacamole

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Nachos caseros con guacamole. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Nachos caseros con guacamole is one of the most popular of current trending foods in the world. It is appreciated by millions daily. It's simple, it's fast, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Nachos caseros con guacamole is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Nachos caseros con guacamole, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Nachos caseros con guacamole delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Nachos caseros con guacamole is Para 2 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Nachos caseros con guacamole estimated approx 45 min..

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Nachos caseros con guacamole using 17 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve it.

Los nachos con guacamole para dipear son una receta típica de la comida mejicana muy sabrosa. Su elaboración no es muy complicada y el resultado vale la pena. Además, se trata de una receta apta para celíacos, puesto que sus ingredientes no presentan gluten.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Nachos caseros con guacamole:

  1. Para los nachos
  2. 200 g harina de maíz precocida (Doñarepa, P.A.N.)
  3. 175 ml agua (caliente-tibia)
  4. 2-3 g sal
  5. Opcional:
  6. Pimienta
  7. Pimentón dulce
  8. Pimentón picante
  9. Al gusto Especias
  10. Papel vegetal (de horno)
  11. Para el guacamole
  12. 1 aguacate
  13. 1/2 cebolla
  14. 1/2 limón (zumo)
  15. 1-2 jalapeños
  16. Cilantro
  17. 1/2 tomate (opcional)

Instructions to make to make Nachos caseros con guacamole

  1. Antes de empezar, tenemos que tener en cuenta que la harina debe ser harina de maíz precocida, blanca o amarilla. Por tanto no servirán las harinas refinadas o la maizena.
  2. Para preparar la masa de los nachos:
  3. Ponemos en un bol la harina, la sal (y las especias que queramos), mezclándolo todo bien.
  4. Añadimos poco a poco el agua templada, un poco caliente y mezclamos con la ayuda de una cuchara.
  5. Una vez no podamos hacer más con la cuchara, amasamos con las manos hasta formar una bola medianamente consistente, aunque se rompa un poco y la dejamos reposar unos minutos.
  6. Formamos bolitas y las aplastamos con la ayuda de un rodillo entre dos láminas de papel vegetal hasta que queden finas (2mm aprox.). Quitamos la lámina superior y dejamos la inferior.
  7. Cocemos un poco la masa en una sartén a fuego bajo hasta que se endurezca un poco y se suelte. Entonces podremos darla la vuelta sin que se rompa.
  8. Podemos tostar la masa en el horno a alta temperatura unos minutos, pero sin dejar de vigilar para que no se quede seca y dura del todo.
  9. Una vez endurecida, cortamos a mano o con la ayuda de unas tijeras los nachos y los freímos en abundante aceite caliente durante unos segundos (al gusto) y lo servimos sobre papel absorbente para evitar el exceso de aceite.
  10. Para el guacamole:
  11. Picamos la cebolla, los jalapeños y el cilantro (también el tomate si lo queremos añadir). Exprimimos también el medio limón y reservamos.
  12. Partimos el aguacate por la mitad, lo separamos y retiramos el hueso (lo guardamos por si queremos usarlo para que se conserve mejor una vez hecho). Con la ayuda de una cuchara lo vaciamos en un recipiente.
  13. Añadimos la cebolla y machacamos todo bien con la ayuda de un tenedor.
  14. Agregamos el zumo del limón y mezclamos todo bien (es importante no tardar demasiado puesto que esto ayudara a prevenir la oxidación del aguacate).
  15. Agregamos el cilantro y el jalapeño (y el tomate si queremos) y mezclamos todo bien sin machacarlo hasta que quede integrado
  16. Servimos en un recipiente el aguacate y en otro los nachos y, listo!

As your experience as well as confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet plan and also adapt your diet to your individual tastes over time. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a little bit basically hot, you can make straightforward modifications to achieve this goal. Simply put, start making your dishes on time. When it comes to standard food preparation abilities for beginners you do not require to learn them but just if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a total guide to fast as well as simple lunch dishes yet its great something to chew on. Ideally this will get your creative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family members without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Make Ultimate Nachos caseros con guacamole. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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