Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry)
Hey everyone, it's me, Dave, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry). One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry) is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's simple, it is quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry) is something that I've loved my whole life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry) is 4 hambrientos. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry) estimated approx 45 minutos.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry) using 19 ingredients and 16 steps. Here is how you can achieve that.
Cocinar y comer legumbres tres veces por semana debe de ser una obligación para todos en nuestra búsqueda de la salud y la felicidad, pero buscar nuevos sabores además de divertido da resultados espectaculares y convierte nuestras comidas en un lujo diario. Este es el caso.
Trifásicas porque se hacen en tres fases, en tres cocciones distintas (un guiso, un sofrito y una caramelizacion) que se unen con un resultado espectacular.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry):
- Para el guiso:
- 3 cucharadas aceite de oliva virgen extra
- 3 tazas lentejas (240 gr)
- 1 taza mijo (80 gr)
- 1/2 puerro cortado a medias rodajas
- Sal
- Para el sofrito:
- 1 cebolla cortada fina
- 2 zanahorias ralladas
- 4 dientes ajo cortados fino
- 40 ml vino blanco
- 1 cucharada comino
- 1 cucharada pimienta
- 1 cucharada pimentón dulce
- 3 cucharadas tomate frito
- Para la caramelizacion:
- 2 manzanas cortadas a dados
- 1 cucharada curry en polvo
- 1 cucharada sopera aceite de oliva virgen extra
Steps to make to make Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry)
- En una olla caliente echar el aceite, el puerro cortado, las lentejas y el mijo y remover
- Añadir a la olla unos 2-3 litros de agua, tapar la olla y cocinar 22 minutos a fuego fuerte. Ojo con la cantidad de agua que pones porque si pones poca puede que se absorba toda el agua y que se tebpeguen las lentejas
- Una vez cocidas reservar
- Ahora vamos a por el sofrito
- En una sartén caliente echar el aceite, las cebollas, zanahorias y ajo picados, y remover a fuego medio. Dejar sofreír 5 minutos
- Añadir el vino y remover hasta que se evapore el alcohol
- Echar el comino, la pimienta, el pimentón y el tomate frito y remover bien hasta que espese
- Apagar el fuego y reservar
- Y por último la caramelizacion
- En un cazo puesto al fuego fuerte echar el aceite, las manzanas y el curry.
- Remover y bajar a fuego medio hasta que los trozos estén doraditos. Apagar y reservar
- Y ahora vamos a terminar el plato en la fuente de servir
- Con una espumadera poner las lentejas en la bandeja procurando de no poner su caldo.
- A continuación hacemos lo mismo con las manzanas
- Y por último echamos por encima el sofrito y removemos con cuidado para que todo se integre. Deliciosas!
- Por cierto, el caldo de las lentejas no se tira ya que tienes una magnífica crema para la cena si has dejado unas cuantas lentejas y la pasas por la batidora
As your experience and also confidence expands, you will locate that you have a lot more natural control over your diet regimen and adapt your diet regimen to your individual tastes over time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a little bit more or less hot, you can make easy adjustments to attain this objective. In other words, begin making your recipes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for beginners you don't need to discover them but only if you understand some straightforward cooking strategies.
This isn't a full overview to fast as well as simple lunch dishes yet its good something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Simple Way to Prepare Homemade Lentejas "trifásicas" (con mijo, manzana y curry). Thank you very much for reading. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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