Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo)
Hey everyone, it is Brad, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo). It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo) is one of the most favored of current trending meals in the world. It's simple, it's fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo) is something which I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo) is 15 tortillas pequeñas aprox.. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo) estimated approx 30 min. aprox..
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo) using 18 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.
Esta receta me la enseñó Suyapa, y en su honor, en casa, las llamamos así, Suyapas. Es una comida que está muy rica y es bastante sencilla de hacer y muy resultona cuando hay invitados.
Semana 6: Receta con productos de la tierra
#LasRecetasDeCookpad #ElgordodeCookpad #dominó
Ingredients and spices that need to be Take to make Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo):
- Tortilla de maíz
- 150 g Harina de maíz
- 500 ml Agua tibia
- Sal
- Para poner encima
- 1 pechuga Pollo
- 1/4 Cebolla
- Guacamole
- Sal
- Pimienta
- Nuez moscada
- Ras el Hanout (mezcla de especias)
- Guacamole
- 1 Aguacate
- 1/4 Cebolla
- 1/2 Limón
- Sal
- Pimienta
Steps to make to make Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo)
- Empezaremos haciendo las tortillas de maíz, encima de la encímela, sobre un papel film, pondremos la harina de maíz e iremos añadiendo agua tibia poco a poco, aproximadamente unos 200 ml, hasta que tengamos una masa con una textura similar a la de la pastelina.
- Haremos bolitas pequeñas con esa masa y con ayuda de un plato de base plana o un cazo, la chafaremos hasta conseguir un círculo de aproximadamente 2mm de grosor.
- ⚠️Para evitar que se pegue al plato/cazó o a la mesa de trabajo, es recomendable cortar unos circulitos de una bolsa de plástico y colocar la bolita de masa entre ellos antes de chafarlo.
- Pondremos al fuego una sartén antiadherente a fuego fuerte sin aceite ni nada.
- Cuando la sartén esté bien caliente pondremos los círculos de masa y los coceremos 1min aproximadamente por cada lado.
- Le daremos una tercera vuelta y le daremos leves golpecitos con el dedo. Con esto veremos que se empieza a hinchar, ese es el momento en el que se retiran del fuego.
- Una vez hecho este paso en todas las tortillas, las pincharemos con un tenedor y las sumergiremos 30 segundos en un recipiente de agua tibia con un poco de sal.
- Las escurrimos un poco y las freímos en una sartén con abundante aceite y muy caliente.
- Cuando estén doraditas las sacaremos a un papel absorbente.
- Continuaremos haciendo el guacamole. Partiremos el aguacate por la mitad, le sacamos el hueso interior y ponemos el aguacate sin piel en un bol o plato.
- Trituramos el aguacate con un tenedor y le añadimos la cebolla cortada pequeñita, una pizca de sal y de pimienta y el jugo de 1/2 limón.
- Para hacer el pollo, lo cortaremos a tiras y junto con la cebolla lo pondremos a freír en una sartén.
- Añadimos las especias, la sal y la pimienta y retiramos del fuego cuando esté doradito.
- Lo montaremos poniendo la tortilla de maíz abajo, un par de cucharaditas de guacamole y el pollo por encima. Y ya estará listo para comer!
As your experience as well as confidence grows, you will find that you have extra all-natural control over your diet regimen and adjust your diet to your personal tastes in time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make simple adjustments to attain this objective. To put it simply, start making your dishes in a timely manner. When it comes to standard cooking abilities for novices you do not need to discover them but just if you master some basic food preparation methods.
This isn't a full overview to fast and easy lunch recipes but its good food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Easiest Way to Prepare Any-night-of-the-week Suyapas (Tortillas de maíz hondureñas con guacamole y pollo). Thank you very much for reading. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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