DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩

DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩 is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩 is something that I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩 is 18 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩 estimated approx 2 horas.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩 using 13 ingredients and 13 steps. Here is how you can achieve that.

De las donas más ricas y esponjosas que he comido en mi vida, y lo mejor es que no son fritas, pero parece que lo fueran, y llevan muy poca manteca! Con un glaseado que le da un sabor increíble! La receta es de Andrés Ferré

Ingredients and spices that need to be Take to make DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩:

  1. Donas
  2. 100 grs azúcar
  3. 20 grs levadura instantánea/seca
  4. 150 ml leche tibia
  5. 50 ml agua tibia
  6. 2 huevos
  7. Pizca sal
  8. 500 grs harina 0000
  9. 50 grs manteca sin sal
  10. Chorro esencia de vainilla/ralladura de limón o naranja
  11. Glasé
  12. 2 tazas azúcar impalpable
  13. C/n jugo de limón (2 limones aprox.)

Instructions to make to make DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩

  1. DONAS: en un bowl, colocar la leche y el agua tibias, la levadura y 20 gr de azúcar del total de los 100 gr. Mezclar todo y dejar reposar durante 15 minutos.
  2. Una vez que pasó el tiempo, agregar los huevos, los restantes 80 gr de azúcar, la pizca de sal, la esencia de vainilla y/o alguna de las ralladuras y la harina.
  3. Mezclar y amasar hasta formar un bollo tierno y con todo bien incorporado.
  4. Agregar los 50 gr de manteca y amasar bien. Al principio parecerá que no se integra y se forma un “enchastre”, per luego tras minutos de amasado, queda todo perfectamente integrado resultando en una masa bien tierna.
  5. Dejar reposar la masa dentro de un bowl tapado (con repasador o papel film) en un lugar calentito por 1 hora aprox. o hasta que duplique tamaño.
  6. Una vez que duplicó tamaño, amasarla para desgasificar y estirarla en la mesada con un grosor de 1 cm. aprox., no tan alto porque crecen mucho luego.
  7. Cortar con un cortante o vasos de distintos tamaños (como los míos en la foto) y colocarlas sobre asadera enharinada.
  8. Deben dejar leudar tapadas con repasador hasta que dupliquen su tamaño nuevamente, unos 20 minutos.
  9. Mandar al horno a 180 grados durante 25 minutos aprox, o hasta que comiencen a dorar. La idea no es que queden crocantes, sino bien tiernas, así que no dejen que se forme piso ni que doren mucho.
  10. GLASEADO: les dejo el link de mi glasé de limón para que lo puedan hacer también, las cantidades son diferentes (debido a que para glasear las donas se precisa de bastante más de azúcar impalpable y jugo de limón) pero importa el procedimiento: https://Cookpad.com/uy/recetas/14232595-glasé-de-limón-%F0%9F%8D%8B-para-tortas-budines-cupcakes-galletas
  11. Deben poner las donas boca abajo y glasearlas. Es importante que el glasé les quede bien espeso y denso (poner lo mínimo y necesario de limón) así el glaseado queda bien blanco y consistente en vez de transparente y fino.
  12. ✅ si no quieren hacer el glasé, las pueden bañar en chocolate blanco o negro, tirarle granas de colores, pasarlas por azúcar común (cuando estén calientes) o impalpable (cuando estén frías).
  13. Disfrutar! Espero sus fotos de cuando las hagan!

As your experience and also confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet plan to your personal tastes in time. Whether you want to serve a recipe that utilizes fewer or more active ingredients or is a little bit more or less spicy, you can make basic modifications to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. When it comes to standard cooking abilities for novices you don't require to discover them yet only if you understand some basic cooking techniques.

This isn't a total guide to quick and also very easy lunch recipes however its great food for thought. With any luck this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Recipe of Any-night-of-the-week DONUTS / DONAS AL HORNO GLASEADAS 🍩. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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